Tag: Volter

Traktati i Tolerancës – Volter

“Traktati i tolerancës”: Një himn kundër fanatizmit fetar I shkruar në vitin 1763 nga Volter “Traktati i tolerancës” është kthyer në bestseller jo vetëm në Francë pas ngjarjeve në revistën satirike “Charlie Hebdo”. Revisit “Saras”. “Toleranca dhe harmonia fetare, nuk i ka bërë keq askujt, është mostoleranca ajo që ka shkaktuar këtë kasaphanë në të […]

Udhëtimi i të vdekurit Volter

Jo rrallë, në shumë takime, kafeneja poshtë shtëpisë së Volterit, buzë Senës në Paris, në Quai Voltaire, më është bërë intime. Një vend i rastësishëm pikëtakimi shqiptarësh e ku i përhershëm është dhe piktori Zamir Mati. Sipër kokave tona qëndron një pllakë e vjetër mermeri që informon publikun kalimtar dhe këdo tjetër që ecën buzë […]

Udhëtimi i të vdekurit Volter

Jo rrallë, në shumë takime, kafeneja poshtë shtëpisë së Volterit, buzë Senës në Paris, në Quai Voltaire, është bërë intime. Një vend i rastësishëm pikëtakimi shqiptarësh e ku i përhershëm është dhe piktori Zamir Mati. Sipër kokave tona qëndron një pllakë e vjetër mermeri që informon publikun kalimtar dhe këdo tjetër që ecën buzë Senës […]