Tag: Stradiotët

Da Vinçi, mbreti François I dhe stradiotët shqiptarë

Tre vjet pas fitores në Marignano, për organizimin e festës përkujtimore të betejës së famshme, në pranverën e vitit 1518 Leonardo Da Vinci bashkëpunoi bashkë me shqiptarin Bokali[1] dhe stradiotët e tij për organizimin e ndeshjeve kalorësiake ku do ishin pjesmarrës të shumtë. Vetë Leonardo nuk na ka lënë shënime rreth këtij spektakli por disa […]

Me stradiotët në Breshia të Italisë

Sapo arrita në Breshia për një veprimtari letrare me miq shqiptarë e italianë, të shoqatave kulturore «Associazione culturale movimento dal sottosuolo»,«Altrove», «Nexus», «LSHASHI», etj, një dëshirë e hershme më shtyu të shkoja për të parë kështjellën e qytetit, një kështjellë historike rreth të cilit sillet një pjesë e mirë e historisë së Breshias, veçanërisht e […]