Tag: Omer Kaleshi

Mbi librin “Omeri, frutat dhe erotika”

Me Liri Kopaçi-di-Michele Ky tekst kishte një muaj që ishte shkruar dhe ndërkohë që grumbulloja fotografitë për katalogun, në fillimin e shtatorit 2020 një ishemi cerebrale e goditi një mëngjes piktorin e dashur. Në spital, shtrirë në krevat unë e pyeta: “Do të dëgjosh Mozart, Bach, Brahms?” Ai më tundi kokën i gëzuar dhe të […]

Omer Kaleshi – fruit and erotica

The master It is a heavy old wooden easel bought by Omer over half a century ago, on which he rests the white canvas and where his palette, a place where he mixes the paint, will simply serve as the canvas for his future creation. This is where, with his spatula, through red, black, green, […]

Omer: trungje, koka dhe eros

Imagjinoni një çast jetën e njerëzmit pa pemët, pyjet, drurët, lëndinat. E pamundur… Ka një ngjizmë jetësore mes tyre.Herë-herë, duke vështruar pemët dhe trungjet e tyre, deformimet e tyre, mendon se dhe në jetën e pemëve që nga lindja gjersa shuhen është i njëjti cikël zhvillimi. Dhe deformimet e tyre, shtrembërimet, gungat dhe çdo plagë […]

Poetja, dervishi dhe piktori…

Dervishi, përballë saj… Në heshtjen e dhomës dhe meditimin e gjatë. Një dialog nën zë, ndërkohë që ajo shkruan vargje. Poetja dhe dervishi. Dervishi otoman, zbarkuar në Paris nga miku i saj piktori Omer Kaleshi. Dervishi që e ka lënë teqenë e tij, që është larguar nga vallja e tij rrotulluese nën një muzikë “ney” […]