Tag: Mitterand

Mitterand – dhe Zotërit vdesin gjithashtu…

Fragment nga libri: Forcat e shpirtit Një ditë të vitit 1982, disi “incognito”, ai kishte zbarkuar papritur me helikopter në Creuze, në shtëpinë e një filozofi “chretien”, Jean Guitton, një nxënës i dikurshëm i filozofëve Henry Bergson, Chevalier dhe Maurice Blondel. Filozofi i vjetër që e njihte prej kohësh Miteranin, u çudit kur ai iu […]

Gruaja në hije – La femme de l’ombre

Zëri i Anne Pingeot, në regjistrimet e një gazetari dhe historiani J. N. Jeanney dhe transmetuar nga Radio-France ishte i shtruar, ashtu siç tregohen gjithë historitë e dashurisë, të një dashurie që djeg ende. 73 vjeçare, ajo donte t’i bënte të njohura letrat e dashurisë të të dashurit të saj François Mitterand, që pas vdekjes […]

Mitterand -La femme de l’ombre – Gruaja në hije

Zëri i Anne Pingeot, në regjistrimet e një gazetari dhe historiani J. N. Jeanney dhe transmetuar nga Radio-France ishte i shtruar, ashtu siç tregohen gjithë historitë e dashurisë, të një dashurie që djeg ende. 73 vjeçare, ajo donte t’i bënte të njohura letrat e dashurisë të të dashurit të saj François Mitterand, që pas vdekjes […]