Tag: Frojd

Frojdi – tributë e gjeniut

„Acheronta movebo“ – “Edhe ferrin do ta trazoj” Në dorëshkrimin e veprës së tij madhore „Interpretimi i ëndrave”, Frojdi kishte shkruar anash termat latine: „Acheronta movebo“ – që do të thotë „Edhe  ferrin do ta trazoj“. Dhe jo më kot. Frojdi (Freud) e dinte se po shkelte në terene të pashkelura më parë, në zona […]