Tag: Fotografia

Baudelaire dhe shpirti i “camera obscura”

Një fotografi e panjohur e Bodlerit dhe mosbesimi i tij ndaj artit të ri, fotografisë. Serge Plantureux është për tu përshendetur. Pas fotografisë së fundit të poetit emblematik Vincent Van Gogh të zbuluar para dy vjetësh mes miqve të tij impresionistë, ai tashmë ka zbuluar një tjetër fotografi të panjohur deri më sot të poetit […]

Man Ray dhe muzat e tij

Për të gjetur atelierin e famshëm të Man Ray, duhet të ngjitesh bulevardit Raspail dhe jo larg metrosë Raspail ndodhet Rue Campagne Première, shumë e njohur nga artistët e viteve ‘20-’30, gjatë periudhës së La Belle Epoque. Në fillimet e viteve ‘20 Man Ray krijoi atelierin e tij atje në katin përdhes të një ndërtese […]

Bodler dhe shpirti i “camera obscura”

Një fotografi e panjohur e Bodlerit dhe mosbesimi i tij ndaj artit të ri, fotografisë. Serge Plantureux është për tu përshendetur. Pas fotografisë së fundit të poetit emblematik Vincent Van Gogh të zbuluar para dy vjetësh mes miqve të tij impresionistë, ai tashmë ka zbuluar një tjetër fotografi të panjohur deri më sot të poetit […]