Tag: Epistolario di Zarata

Epistolario di Zarata

Mbi librin «Epistolario di Zarata” nga Blerina Suta _____________________________________ Studjuesen Blerina Suta nuk e njoh nga afër, veç përmes botimeve të fundit të saj dhe do të doja shumë ta njihja. Studimi i saj rreth librit tim “L’Epistolario di Zarata” botuar para pak muajsh në Firence, më pëlqeu shumë, një studim që u mbajt më […]

Epistolario – një vit më parë në Firence

Sapo jam kthyer nga Firence (2019) dhe kënaqësia në këtë qytet plot hire nuk ishte thjesht botimi në italisht i librit tim «Epistolario di Zarata» nga shtëpia botuese «Scribo» e drejtuar nga Aldo Avvenuti por veçanërisht njohja me Denada Ndrecën, shkrimtare dhe poete e disa librave, një shqiptare e denjë mes intelektualëve fjorentinë e italianë, […]

Epistolario di Zarata

Sono cominciato le celebrazione del 750° anniversario della nascita di Dante (2020-2021). Epistolario di Zarata: la veritá storica e la creazione artistica “La Divina Commedia” è il capolavoro che dovevamo studiare tempo fa nelle aule universitarie. Il mio professore di Letteratura Antica e del Medioevo, Myzafer Xhaxhiu, si esprimeva con una tale immensa passione su […]