Tag: Bohemë anglosaksonë në Paris

Samuel Beckett në vendin e frankëve

Ndryshe nga shumë anglosaksonë që e bënë Parisin dhe Francën si një atdhe të tyre të dytë, Samuel Beckett (Beket), ky irlandez i lindur në periferi të Dublin-it erdhi fillimthi më shumë për të shpëtuar nga jeta monotone në familjen e tij protestane ku nëna dhe i ati ziheshin parreshtur. Kjo i krijonte një gjendje […]

Kur Fitzgerald endej rrugëve të Parisit

“Unë nuk jam ndonjë njeri i madh por nganjëherë më ndodh të mendoj se karakteri jo personal dhe objektiv i talentit tim, sakrificat e jashtëzakonshme që kam bërë për të arritur më të mirën, kanë në vetvete një madhështi epike”. Kam javë që vazhdoj udhëtimet nëpër rrugët e Parisit, sheshet apo në rrugica të vjetra […]

Nën dritaren e Oscar Wilde

Nga kronika: Bohemë anglosaksonë në Paris “Të jetosh është gjëja më e rrallë në botë, ndërkohë që pjesa më e madhe e njerëzve kënaqen që ekzistojnë …“ Wilde Po të kalosh në Rue des Beaux Arts (Rruga e Arteve të Bukura, e quajtur kështu meqë pak hapa më tutje është Akademia e Arteve të Bukura […]