Short Stories

 • Anija e mbytur
  Ajo nuk flinte. Qëndronte ashtu e shtrirë në shtratin e lënë pas dore, me sytë e mbyllur në një gjendje letargjie, pa kohë të caktuar, pa menduar nëse ishte ditë apo natë, se në cilën ditë të javës ishte … Read more
 • Syri i qiklopit
  Dy netë më parë ai i kishte telefonuar në orë të vonë duke menduar i shqetësuar se ndoshta atë çast ajo po flinte. – Alo?… Kejt?… më fal që po ju shqetësoj tani në këtë orë. – Ah, jo, … Read more
 • Rinia e përjetshme e xha Bejos
  Xha Bejo mbahej në fshat si një qefli i madh. Gruaja e parë i kishte vdekur prej kohësh dhe gjashtë muaj pas vdekjes së saj ai ishte martuar përsëri. «S’më rrihet pa grua! – justifikohej Bejo, – më është … Read more
 • “Napoleoni”
  “Napoleoni” – Pjetër, koha nuk pret, – i tha kryetari Gjon sapo ai u afrua tek zyrat e kooperativës. I kishin thënë se duhej të shkonte urgjent por u habit kur pranë kryetarit pikasi figurën e një kinezi të … Read more
 • Murgu i Malit të Shenjtë
  – Stavro! Ishte një klithmë, një britmë, një zemër që çahej, ku gjaku godiste me forcë. Ajo iu afrua, e kapi nga xhaketa e vjetër, e shkundi dhe i tha: – Stavro?… thuamë që nuk je ti! Burri i … Read more
 • Verbimi i shenjtes
  Vuuu… vuuu, frynte era, një erë e marrë nën një qiell të errët që herë pas here ndriste nga larg e ku një turmë zogjsh silleshin rrotull plot zhurmë. Vuuu…. Vuuu… Ndërkohë diçka u përplas në dritaren e asaj … Read more
 • Ftesa
  FTESA – Të thashë i dashur, s’mund ta lija vetëm… Ndërkohë me telefonin në dorë ajo po dilte nga spitali kur zhurma e një makine që po kalonte e bëri të padëgjueshme vazhdimin e bisedës. – Si? – Ah, … Read more
 • Kali i gjeneralit
  Kali i gjeneralit (tregim nga nje ngasje filmike).L.Rama In memoriam për regjisorin Gëzim Erebara Pas një udhe të vështirë e gjithë baltë, makina e filmit iu afrua atij fshati të humbur që nuk kishte as dhjetë-pesëmbëdhjetë shtëpi, disa prej … Read more
 • “Kazanova”në stallën e demave
  Kështu kishte ndodhur dhe herën e parë, dhe të dytën, e me rradhë. Kazanova nuk e kishte menduar kurrë se në stallën e demave mund të shndroheshe në një Kazanovë… Roland Gjati ishte një burrë 30 vjeçar, i martuar … Read more
 • Ftesë nga larg
  Tregim Atij iu duk se po dilte nga një tunel i errët dhe i pafund. Drita e bardhë që vinte nga jashtë gati e verboi. Një shkulmë e bardhë që e mbështolli të tërë. S’kishte parë kurrë kaq shumë … Read more
 • Shtrigat e Kastratit
  Në “Kafenenë e Madhe” të Shkodrës, në atë ndërtesë të ulët të stilit venecian ku mblidheshin paria e qytetit, njerëzit gumëzhinin. Kishte rënë shi dhe çuditërisht dielli filloi të nxehte fort. Retë ishin shpërndarë dhe qyteti, me kështjellën e … Read more
 • Meine liebe… i dashuri im!
  Në kujtim të Franz Nopçës që aq shumë e deshi Shqipërinë Hetuesi i ri Gustav Straub po ngjiste shkallët me nxitim t’i raportonte shefit të tij, hetuesit Hambold, se një vrasje e çuditshme kishte ndodhur në rrugën “Singer“ nr. … Read more
 • Një Dashuri e Nëmur në Maligrad
  “Varri i vajzës së liqenit”… Kështu e kishin quajtur banorët e atij fshati peshkatarësh atë gur të madh e të zi që herë-herë, në perëndim, vezullonte grimca të shkëlqyeshme sikur të ishte në shtresime kromi. Në fakt nuk ishte … Read more
 • “Purpureusi” i Beratit
  Në kujtim të epigrafistit Pierre Batiffol që bëri të njohur në botën e dorëshkrimeve botërore dy kodikët e famshëm të Beratit Ishte pothuaj mesditë kur burri me një veshje europiane dhe një çantë lëkure hedhur krahëve bëri dorën strehë … Read more
 • Një Prift në “Moulin Rouge”
  Në atë kishëz të vogël i kishte dëgjuar gjithë hallet e botës. Më të përgjëruarit ishin pleqtë, gratë e burrat, që në fund të jetës i rrëfeheshin për të gjitha mëkatet që kishin bërë e që nuk i kishin … Read more
 • Kali i Gjeneralit
  Pas një udhe të vështirë e gjithë baltë, makina e filmit iu afrua atij fshati të humbur që nuk kishte as dhjetë-pesëmbëdhjetë shtëpi, disa prej të cilave mbuluar me katrama dhe copëra llamarinash të ndryshkura nga koha, ndonjë prej … Read more
 • Përtej Qafës së Botës
  … Dhe një hap dhe ja ku ndjeu këmbën ti binte në humbëtirë, në një gjendje pa peshë, duke e bërë të hepohej dhe të rrëzohej në boshllëk, duke tërhequr me vete dhe dy fëmijët e saj që mbante … Read more
 • Pas Vdekjes, Thuaj i Dashur Një Fjalë Shenjti
  (Tregim. Një shënim i Jocef Jakoel nuk mund të më linte pa shkruar këtë tregim) Ishin ditët e para të prillit kur lejlekët u shfaqën buzë detit, pa zhurmë, me ato flatra që u ndereshin në ajër, duke u … Read more
 • A Love Affair in Maligrad-Short Story
  “Lake Girl’s Tomb”… This is what the inhabitants of that fishing village called the big black stone that sometimes, in the west, shone brilliant particles as if it were in chrome layers.