Tag: Udhëtim në Shqipëri

Një udhëtim i fshehtë nëpër Shqipëri në vitin 1591

Bota e arkivave shpesh herë na ofron surpriza të mëdha që kanë të bëjnë me historinë. Një pjesë e madhe e ngjarjeve kanë mbetur enigmë, pasi kronistët nuk i kanë shkruar apo kronikat e tyre janë zhdukur në kohë luftrash dhe nuk kanë mundur të flasin. Të tjera kanë mbijetuar dhe herë pas here, janë […]

Berard- bashkësia e paqtë e shqiptarëve

«Në shekullin e XII para erës sonë, «akienët» e Itakës bënin të njëjtën jetë si shqiptari i Hidrës, Spezajt, Psarës e Galaksidhit të fillimit të shekullit tonë, pra të shekullit XIX. Rreth vitit 1890, midis tregtarëve të pasur të sfungjerëve të Symi-t dhe Kalamanos kam njohur disa «shokë» të Uliksit »… Këto fjalë i shkruante […]