Tag: libër

Një intervistë në librin “Komunikimi ndërkulturor” i Mimoza Pllana

Pershendetje Moza, u gëzova shumë për botimin e librit tënd më të ri “Komunikimi ndërkulturor” dhe urimet me të mira për të vazhduar në botime të tjera në këtë fushë kaq interesante siç ështê dialogu i kulturave dhe i qytetërimeve, dhe ku pikasa se temat brenda librit janë nga shumë autorë të njohur me kontribute […]

Mitterand – dhe Zotërit vdesin gjithashtu…

Fragment nga libri: Forcat e shpirtit Një ditë të vitit 1982, disi “incognito”, ai kishte zbarkuar papritur me helikopter në Creuze, në shtëpinë e një filozofi “chretien”, Jean Guitton, një nxënës i dikurshëm i filozofëve Henry Bergson, Chevalier dhe Maurice Blondel. Filozofi i vjetër që e njihte prej kohësh Miteranin, u çudit kur ai iu […]

Stradiotët shqiptarë nën flamurin e Francës

Fragment: Idea e një ekspedite përmes brigjeve shqiptare Si para ekspeditës ashtu dhe gjatë saj nëpër Itali Charles VIII mendonte gjithnjë për të shkuar drejt brigjeve shqiptare dhe që andej të merrte udhën drejt Konstantinopojës. Kjo vërtetohet nga korrespondenca e mbretit dërguar disa personaliteteve të ndryshme në këtë kohë ku shprehet vendosmëria për ti bërë […]