Tag: Karl Topia

Shqiptarët dhe një histori dashurie në shënimet e Carl Hopf

Kur shkruaja librin «Kalorësit e stuhisë» m’u desh të kërkoja botimin e vjetër të historianit gjerman Carl Hopf që gjendej në fare pak biblioteka të Francës. E kisha ndeshur të cituar më parë dhe veçanërisht me zbulimin e tij të jashtëzakonshëm të Memoria e Gjon Muzakës, e cila fillimthi u përkthye nga origjinali në italisht […]