Tag: Film

Një pikëtakim me botën shqiptare

Kohë e filmit, e artit sintezë, e krijimit të përbashkët: regjisorë, aktorë, kameramanë, muzikantë dhe sheshi i xhirimeve me njëmijë kujtime ngjizur në sy. Jo pak fotografi më risjellin atë kohë kur në vitin 1993 xhirohej filmi «Larg Barbarëve» i regjisores Liri Begeja me aktoren Dominique Blanc dhe tri aktorët e shquar shqiptarë Sulejman Pitarka, […]

Brughel – një mësim pikture

Jo rrallë entusiazmohemi nga filmat që shohim. Eshtë jeta në lëvizje ku aktorët, njerëzit e të gjitha kohrave, na flasin për dramat dhe ngazëllimet e tyre, për tragjeditë. Jeta humane në ekran në të gjitha dimensionet: peizazhe, portrete, fytyra në plan të parë ku ndryshe nga teatri, ekrani, kamera na bën të shohim dhe shndritjen […]

Pikëtakim me botën shqiptare

Nga arkivi i filmit Kohë e filmit, e artit sintezë, e krijimit të përbashkët: regjisorë, aktorë, kameramanë, muzikantë dhe sheshi i xhirimeve me njëmijë kujtime ngjizur në sy. Jo pak fotografi na risjellin atë kohë kur në vitin 1993 xhirohej filmi « Larg Barbarëve » e regjisores Liri Begeja me aktoren Dominique Blanc dhe tri aktorët e […]

Filmi, një dashuri tjetër e Marguerite Duras

“- Ti nuk ke parë asgjë nga Hiroshima! Asgjë!… Ndërsa ajo i përgjigjej: – Unë kam parë gjithçka. Dhe spitalin e pashë. Si mund të mos e shikoja?… – Në çfarë filmi interpretoni? – Në një film për Paqen. Ç’mund të xhirohet tjetër në Hiroshima veçse një film për Paqen?… Ne fillim ne takoheshim në […]