Tag: Arthur Rimbaud

Vëllai im Arthur Rimbaud

Elisabeth Rimbaud E pashë të vinte në shtëpinë tonë për herë të fundit. Ditë të paharruara, përgjime pranë tij dhe netë që nuk do të kthehen më kurrë, kurrë, kurrë! E kam mbajtur trupin e tij që përkundej; e kam mbajtur me këto duar atë trup që vuante dhe mundohej. I prija në shëtitjet e […]

“Vëllai im Arthur Rimbaud”

Elisabeth Rimbaud E pashë të vinte në shtëpinë tonë për herë të fundit. Ditë të paharruara, përgjime pranë tij dhe netë që nuk do të kthehen më kurrë, kurrë, kurrë! E kam mbajtur trupin e tij që përkundej; e kam mbajtur me këto duar atë trup që vuante dhe mundohej. I prija në shëtitjet e […]

Shënimet e fundit të Arthur Rimbaud

Dorëshkrimet e fundit të poetit dhe të panjohura për lexuesin shqiptar, vitin kur i sëmurë nga gjuri, që do të kthehej me urgjencë në Francë, ku do të dergjej në spitalin e Marsejës dhe do të vdiste po atë vit, më 1891, njëqind e njëzet vjet më parë. Fund marsi 1891. Kjo histori ndodhte në […]