Category: In the News

Një intervistë në librin “Komunikimi ndërkulturor” i Mimoza Pllana

Pershendetje Moza, u gëzova shumë për botimin e librit tënd më të ri “Komunikimi ndërkulturor” dhe urimet me të mira për të vazhduar në botime të tjera në këtë fushë kaq interesante siç ështê dialogu i kulturave dhe i qytetërimeve, dhe ku pikasa se temat brenda librit janë nga shumë autorë të njohur me kontribute […]

Justin Godart: Voyages en Albanie

Luan Rama : Godart, une vieille amitié  Au cours de recherches sur la biographie d’un grand ami de l’Albanie, le député et sénateur français Justin Godart, chez son petit-fils, François Bilange, à Paris, rue Lafayette, j’explore une pile de cahiers, de photographies et de lettres inconnues jusqu’à ce jour. Parmi celles-ci je remarque quelques lettres […]

Interviste ne Gazeten Fjala : “Luan Rama: Shkrimtarët, diplomatët që “pushtuan” Parisin”

Letërsia i bashkon popujt më shpejt se politikat zyrtare “Përmes letërsisë lexuesi duhet të kuptojë thelbin e jetës, të qenies, të shpirtit, jetës së përkohshme njerëzore të secilit prej nesh, të thelbit njerëzor: cilët jemi, nga vijmë dhe ku shkojmë” Nga Leonard Veizi Si diplomat ka hyrë e dalë në institucionet qendrore të Evropës, duke […]

Aleko Alikaj – Shtigjeve te Historisë dhe të botës letrare ( Mbi botimet e fundit te Luan Ramës)

”Shtigjeve të hershme të Historisë”, që ka parë dritën e botimin pak ditë më parë në Tiranë është libri më i ri i shkrimtarit, kineastit, publicistit, dipllomatit dhe studjuesit Luan Rama, Pa dyshim që Luan Rama është dhe mbetet në këto vitet e fundit një nga studjuesit më në zë e cilësor të fushës së […]

Interviste me Gazetaren Fatmira Nikolli ne Gazeta Shqiptare – 28 Prill 2020

– Për shkak të masave mbrojtëse të marra nga qeveria prej pandemisë kemi humbur liri e të drejta themelore si ajo e lëvizjes, punësimit, praktikimit të riteve fetare, takimeve e grumbullimeve. Gjer më tash duket si autokraci botërore e justifikuar, ju ç’reflektime ju ka sjellë? – Kam ndjekur me interes opinionet e analistëve dhe personaliteteve […]